Maitland level 2

Afgelopen week waren weer de tweede jaars studenten van de opleiding tot manuele therapie Maitland concept te gast bij Nexus. Onder begeleiding van Prof. Dr. Harry von Piekartz hebben de studenten de basis voor manipulaties van de wervelkolom geleerd.

Weer mooie intensieve lesdagen. Onze fotografe heeft er niet alleen maar prachtige foto’s van weten te schieten maar ook haar gedachtes laten gaan over wat ze heeft gezien:

 

“Door de ogen van een leek”

 

Wanneer je op Wikipedia de definitie van fysiotherapeut op gaat zoeken, ik citeer: fysiotherapie is een paramedisch beroep dat zich bezig houd met de behandeling van klachten aan het steun – en bewegingsapparaat van de mens.

Om dit beroep te mogen uitoefenen moet je een gediplomeerd fysiotherapeut zijn. Daar houd het echter niet op. Een fysiotherapeut lijkt nooit uitgeleerd te zijn, lezen, leren, bestuderen en oefenen zijn aan de dagelijkse orde bij de fysiotherapeuten die les krijgen bij Nexus. In mijn geval de les Mobilisatie en manipulatie van de Cerebrale wervels. De nek. Hierbij word na vakkundige uitleg op elkaar geoefend onder begeleiding van een docent en later op echte patiënten, mensen met echte klachten die zich opgegeven hebben om te helpen tijdens deze studies.

Deze mensen zijn van groot belang, leren kan men het beste op iemand met klachten. Iemand die er daadwerkelijk baat bij heeft. Iemand die weg gaat met een lach op zijn gezicht en wie weet klachten vrij, of meer duidelijkheid waar zijn klachten vandaan komen en een behandelplan. Zo iemand zouden we toch allemaal wel willen zijn?

Nienke

 

De opleiding tot Maitland manueel therapeut begint weer 31 Augustus 2018. Wil je hier meer over weten kijk hier: https://www.nexus-physiotherapy.eu/s/manuele-therapie/opleidingen/maitland-manuele-therapie-imta-2018/

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *