Cursus Nexus Kinematic Taping


Aantekeningen Raga, zoekwoorden:
kinematic taping
medical taping cursus
cursus tapen
cursus tapen en bandageren
fysiotape opleidingen


Functioneel elastisch tapen is niet meer weg te denken in de klinische praktijk van alledag. Een van de meest bekende concepten in fysiotherapie is kinematic taping. In het kinematic taping concept gaat het niet alleen over tapetechnieken, maar ook over een conceptueel model voor het clinical reasoning proces van de fysiotherapeut.

De principes van de 5T’s (Think, Test, Treat, Tape, Train) vormen de basis voor dit proces. In de tweedaagse basismodule leer je meer over de achtergrond van kinematic taping en materiaalkunde maar ook over de rol van taping binnen het behandelplan en de verschillende verklaringsmodellen voor de effecten.

In de specialisatiemodules gaat het vooral over de 5T’s. Praktisch staan de tapetechnieken van romp, nek, bovenste en onderste extremiteit op de voorgrond. De geaccrediteerde cursus Kinematic taping is geschikt voor fysiotherapeuten (bachelor).

reserveer een plek op de wachtrij

Beschikbaarheid

Toelating:

bachelor fysiotherapie

Locatie

Gennep

Startdatum

Docenten

John Langendoen

Taal

Nederlands

Beschikbaarheid

 

Prijs

€ 1195,00

 
 
 
Bel:
+31 24-301 04 85

Print

Inhoud van de cursus Nexus Kinematic Taping

Beschrijving

Accreditatie

De kinematic taping cursus is door het KNGF geaccrediteerd voor de registers algemeen fysiotherapie en sportfysiotherapie (56 punten).

Toelatingseis

fysiotherapeuten (bachelor)

Inhoud

Kinematic taping

Tapen is niet meer weg te denken binnen de klinische praktijk van alledag. Vooral het functionele elastische tapen heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen in de wereld van de fysiotherapie.  Een van de meest bekende concepten op dit gebied is de kinematic taping.

Kinematic taping

In 2006 is het concept kinematic taping ontwikkeld door John Langendoen.  John Langendoen is geboren op 09-06-1954 in Rotterdam en heeft in de wereld van de fysiotherapie en sportfysiotherapie zijn sporen verdiend. Naast de ontwikkeling van het kinematic concept is John MSc in manuele therapie en voormalig docent bij de IMTA en de IFCFS.

Kinematic taping concept

Het kinematic taping concept is een concept die niet alleen tapetechnieken introduceert. Het concept combineert taping met een conceptueel model die sturend is voor het clinical reasoning proces van de fysiotherapeut.  Dat het concept aanslaat blijkt uit de wereldwijde verbreiding van het concept. Tijdens het clinical reasoning proces wordt er gebruik gemaakt van de principes van de 5T’s.

De International Kinematic Taping Academy

De academy stelt zich tot doel:

  • Ontwikkeling van een academische standaard en het uitdragen van deze standard in de cursussen
  • Het verder ontwikkelen van kinesiologische tapen
  • Het uitvoeren en ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek met als doel de effectiviteit en achtergronden van tapen te verklaren
  • Het publiceren van lesmaterialen zoasl boeken en posters.

De kinematic taping cursus bestaat uit drie modules:

  1. de basismodule
  2. specialisatiemodule 1 en 2

ad 1. de basismodule

Deze tweedaagse module geeft de student informatie over onder andere de  achtergrond van kinetic taping, materiaalkunde maar ook de rol van taping binnen het behandelplan en de verschillende verklaringsmodellen voor de effecten van taping.  Praktisch staan vooral de tapetechnieken van romp, nek, bovenste en onderste extremiteit op de voorgrond.

ad 2. specialisatiemodule 1 onderste extremiteit en module 2 bovenste extremiteit

In deze beide modules staat de techniek van het tapen niet op de voorgrond maar vooral het clinical reasoning op basis van de 5 T’s . Omvattende therapeutische strategieen voor specifieke klinische syndrome van onderste en bovenste extremiteit wordt onderwezen en vooral praktisch geoefend.

Website: www.kinematic-taping.com

Cursustijden

  • basismodule: 6-7 juni 2015
  • specialisatiemodule 1: 14-15 november 2015
  • specialisatiemodule 2: 12-13 december 2015

De lestijden worden nog bekend gemaakt. De verschillende modules worden verzorgd door John Langendoen en assistent. De cursus vindt plaats bij Nexus in Gennep.

De kinematic taping cursus is door het KNGF geaccrediteerd voor de registers algemeen fysiotherapie en sportfysiotherapie (56 punten).

reserveer een plek op de wachtrij