Masterclass ESP Liespijn in de sport

In deze masterclass besteden we aandacht aan de laatste inzichten in diagnostiek, functionele analyse en behandeling van sporters met liespijn. We zoomen in op de functionele anatomie van de heupregio en bespreken diverse specifieke aandoeningen. Ook gaan we dieper in op de biomechanica van specifieke sportbewegingen, vooral bij voetbal, en kijken daarbij naar de meest recente bevindingen en klinische consequenties.

Met een testbatterij kunnen we sporters beoordelen op aspecten als mobiliteit en stabiliteit en op basis hiervan oefen je een aantal behandeltechnieken.

De dag bestaat uit theorie en praktijk en heeft een zeer interactief karakter. Een bachelor fysiotherapie is minimum vereist voor deze masterclass.

6 plekken beschikbaar

Beschikbaarheid

Toelating:

bachelor fysiotherapie

Locatie

Gennep

Accreditatie

  • KNGF alg. fysiotherapeut
  • KNGF sportfysiotherapie
  • KNGF manueel therapie
  • SKF

Startdatum

Docenten

Rob F.H. Langhout, Igor J.R. Tak

Taal

Nederlands

Beschikbaarheid

 

Prijs

€ 245,00

 
 
 
Bel:
+31 24-301 04 85

Download Brochure Print

Inhoud van de masterclass ESP Liespijn in de sport

Beschrijving

Nieuwe inzichten in diagnostiek, functionele analyse en behandeling.

Docenten; Rob F.H. Langhout en Igor J.R. Tak

Datum: In 2019 wordt de Masterclass op 20 maart 2019 aangeboden.

In deze masterclass zal aandacht worden besteed aan de laatste inzichten met betrekking tot de functionele anatomie van de heupregio in relatie tot sport. Diverse specifieke aandoeningen bij sporters komen aan bod. Hierbij wordt de inzet van (aanvullende) diagnostiek besproken.
Er wordt ingegaan op de biomechanica van specifieke sportbewegingen, met name bij voetbal, met aandacht voor de meest recente bevindingen en de klinische consequenties hiervan.
Er wordt een testbatterij gedemonstreerd waarmee sporters kunnen worden beoordeeld op de aspecten mobiliteit en stabiliteit. Op basis hiervan worden een aantal behandeltechnieken geoefend.

De inhoud van de dag bestaat uit theorie en praktijk.
Deze dag heeft een zeer interactief karakter.

cursustijden: 9.30h tot 17.00h, bij Nexus in Gennep, er is geen verplichte voorbereidende opdracht, de cursus wordt afgerond met het uitreiken van een bewijs van deelname, er is geen eindtoets. Map incl.handout worden aan het begin van de cursus uitgereikt. In de middag wordt door Nexus een lunch aangeboden. Minimaal aantal deelnemers 10, maximaal 25.

Deze Masterclass is met 6 punten geaccrediteerd voor het register algemeen fysiotherapeut, manueel therapie en sportfysiotherapie (KNGF).

Deze cursus is geaccrediteerd met 6 kwaliteitsuren door het Keurmerk Fysiotherapie (SKF).

6 plekken beschikbaar