Masterclass ESP Scapuladyskinesie

Het herkennen en beïnvloeden van scapuladyskinesie is in de praktijk niet altijd eenvoudig. Bij scapuladyskinesie gaat het vaak om multidirectionele instabiliteiten, subacromiaal pijnsyndroom en andere schouderproblemen. In onze masterclass gaan we dieper in op de anatomie, biomechanica en pathologie van de dyskinesie. We bespreken een assessmentstrategie voor de patiënt met schouderklachten (en mogelijk dyskinesie).

Op basis van deze strategie behandelen en oefenen we actieve en passieve interventies. Ook besteden we aandacht aan de verschillende dyskenisetypes, myofasciale technieken, coördinatie en krachttraining. Deze masterclass is vooral geschikt voor fysiotherapeuten die in de praktijk geregeld te maken krijgen met patiënten met schouderklachten.

12 plekken beschikbaar

Beschikbaarheid

Toelating:

bachelor fysiotherapie

Locatie

Gennep

Accreditatie

  • KNGF alg. fysiotherapeut
  • KNGF sportfysiotherapie
  • KNGF manueel therapie
  • SKF

Startdatum

Docenten

Martin Ophey

Taal

Nederlands

Beschikbaarheid

 

Prijs

€ 245,00

 
 
 
Bel:
+31 24-301 04 85

Print

Inhoud van de masterclass ESP Scapuladyskinesie

Beschrijving

Scapuladyskinesie als klinisch teken wordt in verband gebracht met multidirectionele instabiliteiten, subacromiaal pijnsyndroom en andere schouderproblemen. Het herkennen en beinvloeden van scapula dyskinesie is in de praktijk niet altijd eenvoudig.

Gedurende de Masterclass wordt dieper ingegaan op de anatomie, biomechanica, pathologie van de dyskinesie. Er wordt een assessmentstrategie besproken voor de patiënt met schouderklachten en verdacht op dyskinesie. Op basis van deze strategie worden actieve en passieve interventies besproken en geoefend. De Masterclass is 75% praktisch (assessmentstrategieen, myofasciale release technieken, opbouw van coordinatie- en krachttraining).

Er is aandacht voor de verschillende dyskinesietypes, myofasciale technieken, coordinatie en krachttraining. Deze Masterclass is geschikt voor fysiotherapeuten die in de praktijk regelmatig patienten met schouderklachten zien.

Programma

  • 9.00h – 10.30h Introductie.
  • 10.45h – 12.30h Assessment (theorie en praktijk).
  • 13.30h – 15.00h Revalidatie (theorie en praktijk).
  • 15.15h – 17.00h vervolg revalidatie (theorie en praktijk) en afsluiting.

De Masterclass is geaccrediteerd voor het register algemeen fysiotherapeut, manueel therapeut en sportfysiotherapeut (KNGF).

Voorafgaande aan de Masterclass wordt nog een voorbereidende opdracht verstrekt.

 

Evaluaties vorige cursus

De vorige cursus is als volgt geevalueerd:

12 plekken beschikbaar